Verslag driedaagse Peer 2021 - Schipdonkmenners

Schipdonkmenners VZW
Welkom op de webstek van de SCHIPDONKMENNERS vzw met actieregio Oost- en West-Vlaanderen.
Ga naar de inhoud
 
 
Driedaagse in Peer 23-24-25 juli 2021

 
Na langs wachten door corona organiseerde de “schipdonkmenners” een driedaagse in Peer. Allen waren vroeg uit de veren om op tijd aan te komen in de Breugelhoeve. Tegen 12:00 waren we allen aanwezig. Even wat instructies van de voorzitter en nog een flinke hamburger en we konden starten. Paarden werden aanspannen en we konden vertrekken. Een tocht van 20km langs landelijke wegen. De natuur en de wegen waren prachtig, alleen moesten we wel even wennen aan de straaljagers die door het luchtruim vlogen. Terug aangekomen op de Breugelhoeve konden we ons installeren. De verdeling van de kamers werd gegeven, iedereen kon zijn intrek doen. Na wat genieten op het terras, werden de paarden gevoederd, en om 19:00 was het tijd voor het avondmaal in buffetvorm. Nadat iedereen voldaan was, konden we rustig gaan slapen. Een leuke dag om te starten
 
Dag twee, na een goede nachtrust was iedereen weer vroeg wakker. Even buiten genieten op het terras met een koffie om wakker te worden. Intussen werd het ontbijt voorbereidt, wat dacht je van spek met eieren! Onze traiteur had dit ruimschoots voorzien, met 400 eieren en 11kg spek moesten we wel toekomen. Na het ontbijt was er de briefing door Johan, vandaag stond er een rit van 40 km op het programma. De weerspellingen waren niet zo gunstig, maar we konden droog vertrekken.
 
Tijdens de middag werd ook hier een stop georganiseerd aan de pompe, op de stop konden we genieten van een heerlijk belegd bordje huis gemaakt en daarbij de nodige voorziening van drank.
 
We hadden nog 23 km te doen en zijn vertrokken met lichte regen. Rond 14u konden we onze regen kledij wel gebruiken. Desondanks de regen was de natuur prachtig om door te rijden.
 
Zaterdagavond stond: “Buffalo steak” op het programma, en wat dacht je, een niet te versmaden hoogstandje van onze traiteur, die voor de gelegen mee was bij ons. Frietjes, groenten en champignonssaus maakte het geheel compleet. Om het geheel af te ronden was er nog een ijsje voorzien.
 
Onze laatste dag op zondag begon met het voederen van de paarden en het opruimen van de kamer. Een uitgebreid ontbijt zorgde ervoor dat we er weer stevig tegen aan konden. Dit maal stond een kleine rit op het programma van 13,5 km richting “de pompe”, een mooie rust- en drinkplaats voor de paarden. We reden verder naar “de tennis”, waar velen eens stopte om iets te drinken, het was trouwens zondag! We hadden nog tijd over en voor zij die de toer nog wat wilden uitbreiden hadden daarin de mogelijkheid. We moesten maar om 14:00 terug zijn op de Breugelhoeve. Alweer werden we rijkelijk verwend met varkenshaasje, groentjes en gebakken aardappelen, voor het dessert was nog een chocolademousse voorzien. Na de maaltijd werd nog een slotwoordje geplaatst door de voorzitter Johan, iedereen werd nog eens bedankt.
 
Weer een zeer geslaagde driedaagse, die “de schepdonkmenners” organiseerden, met een ongeëvenaarde prijs/kwaliteitsverhouding. Chapeau voor de organisatie die dit mogelijk maakten.
 
HV.
Volgende activiteit
Terug naar de inhoud